Fordeler og ulemper ved å jobbe i bar.

                                                                    1.
Se fulle folk drite seg fullstendig ut, uten å ha noen anelse om at deres oppførsel har tiltrukket seg alle øynene i rommet.

2. Gratis mat om du er heldig å jobbe på ett sted der de har mat servering. (På min jobb har jeg gjentatte ganger kost meg med kalv, torsk, biff, tapas og sushi). :)

3. Arbeidstiden, om du er skikkelig B-menneske som meg er det helt topp:)  Sove litt lenge om morgenen og reise mot rush-trafikken på vei til jobb.

4. Gratis drikke er en til av godene vi har, henger litt sammen med gratis mat men føler at dette trenger litt ekstra                     oppmerksomhet. Når dere står der klokken tre på natten og prøver å flørte dere til en siste pils under disken er det       bartenderen sin tur til å kose seg. Etter vasking og styring er det tid for en stengningspils og gjennomgang av kvelden. Hvor mange idioter vi har hatt med å gjøre, hvor mange vodka/battery og fernet/cola man har fått spørsmål om. Om noen så han apekatten som flashet med pappas kort som tre min senere ble avist og måtte låne av kompisen.

5. Driks, Ahh grunnen til at vi holder ut. Dumme fulle pappagutter som skal leke stor og være snill med stakkarsen som står i baren og slenger med en ekstra tusing på regningen.(Takk)  Gjester som faktisk setter pris på jobben du gjorde og tipser fordi du fortjener det. Driks ligger vanligvis på en 10 arbeidstimer ekstra i helgene og 3-5 i ukedagene

Det var litt om fordelene ved å jobbe i bar, her har du litt om ulempene:


1. Prate med fulle folk, i begynnelsen var det litt gøy men nå forsøker jeg å unngå alt som ikke er en gjest med bestilling.

2. Folk som ikke kan bestillie, her er det mange punkt i en
¤ Vise tre fingerer opp når de bestiller to pils.
¤ Ombestemme seg midt i bestillingen, og bestille noe heelt annet.
¤ Gjester som skal avbryte deg 15 ganger for å lære deg hvordan du skal lage drinker.
¤ "Jeg vil ha en god drink"
¤ "Jeg vil ha den drinken som han kjekke svensken oppe på stravinski gjorde, den var rosa."
¤ Vodka/battery
¤ EY, plystring og all form av høylytt bestilling. Jeg står rett her og iprater jeg ikke til deg er det ikke din tur!

3. Folk som snur shotteglasset opp ned etter de har tatt en shot. ( Noen må faktisk vaske den bardisken full av dine basiller i en hærlig mix av sambucca)

4.Folk som prater til deg som du skulle vært analfabet

5. Nei jeg er ikke svensk og JA jeg er fra bergen.
   

Fikk du lyst å leke bartender nå? Gå inn på Apertif sine hjemme sider og bli inspirert.

Fred ut, Astrid kathrine

6 kommentarer

TRIPPEL 9

24.feb.2010 kl.14:12

Elsker bartender jobben og savner den. Ikke vært det på 2 år nå, men jobba som det i 4. Super super tid. Savner virkelig å føle meg som konge bak disken, flørte for å få tips, ha kul musikk dundrende hele tiden og mange partyglade mennesker.. Ja husker de ulempene der, men det positive veier opp. Og blir så bra gjeng man jobber med. Hadde jeg tjent like bra på det som jeg gjør som snekker, så hadde det ikke vært tvil. Bartender for life

♥ DONNA LOUISE GJELADINI

24.feb.2010 kl.14:13

hahah :D morsomt da.

Marita

24.feb.2010 kl.14:16

Må si at jeg ikke hadde så kjempelyst til å prøve meg som bartender en vakker dag likevel.. :P

The KH

24.feb.2010 kl.14:16

Haha, morsomt. xD

Ida

24.feb.2010 kl.14:24

Driksen er nok kjekk tror jeg på ;)

24.feb.2010 kl.14:32

Mange morsomme poeng her:P Når det kommer til tipsing av bartendere i Norge, syns jeg det er a waste of money... (sikkert mange sure fjes nå)...

Det er Ikke fordi jeg ikke setter pris på servicen, men rett og slett fordi at det prismessig er inklusiv i drinken du kjøper. Vet ikke hva man tjener som bartender i Norge, men antar at det ligger på minst 120 kr i timen... Tipsing stammer jo fra USA, hvor lønningene til bartenderne er basert på nemlig tipsen. Har en venninde som er bartender på en av de hotteste barene på Sunset Strip. Hun tjener ca 45 norske kroner i timen, resten må hun jobbe hardt for. I andre stater har de ikke en gang 20 kr. i timen... Så det er det jeg har in my mind når jeg ikke tipser Norske bartendere... og ja...har jobbet litt som bartender i norge selv... (minimalt riktignok)... Digg jobb!

Skriv en ny kommentar

hits